Økologisk mat (juliaanjali) hits
 photo Header1-001_zpsb2exsaps.jpg

Hjem Add Kontakt

0

Økologisk mat

Økologisk mat er utrolig bra og noe vi burde spise mer av. Mange vet ikke hva økologisk mat er så jeg tenkte å forklare det litt.

Økologisk mat er mat som har blitt dyrket uten og blitt tilsatt kunstige tilsetningsstoffer som kunstig aroma og farge eller kjemikalier. Mange tror at siden det er merket økologisk betyr det at det er sunnere, men det er ikke mindre kalorier i noe på grunn av at det er økologisk merket. Økologisk mat er mat som har blitt produsert på en riktig og rettferdig måte. Animalske produkter har blitt behandlet og fraktet på en dyrevennlig måte.


 

Mange grønsaker blir sprayet ned med kjemikalier for at de skal vokse fortere, at de skal holde seg lengre og at insekter rundt skal holdes unna eller dø. Flere mener at det ikke er farlig og spise ikke økologisk mat, men det sier seg selv at giftige kjemikalier burde ikke sprayes på maten man spiser. Over tid kommer dette til å få negative konsekvenser.

Det er ikke slik at matvarer kan være økologisk merket om ikke ingrediensene og produksjonen er økologisk. De som jobber i Debio sjekker alle varer som er økologiske for å være sikker på at de fyller alle kravene til å være verdig merket. Jeg bor fortsatt hjemme og handler ikke så mye mat, så jeg skal ikke påstå at jeg er så flink som jeg burde være til å handle økologisk mat. Men jeg prøver alltid å velge økologiske produkter over et produkt som ikke er det. Jeg skulle ønske at det var flere økologiske produkter i dagligvare butikken. Egentlig er det litt rart at man må ha et annet navn for ordentlig mat, når all mat burde produseres uten alt det kunstige.


  • Kommenter her
    Tilkomstgruppen