Skogsbærmousse (juliaanjali) hits
 photo Header1-001_zpsb2exsaps.jpg

Hjem Add Kontakt

1

Skogsbærmousse

Skogsbærmousse er veldig god dessert. Jeg liker denne oppskriften veldig siden den er ikke for syrlig eller for søt. Jeg fylte moussen i to silikonformer med sukkerbrød bunn. Etter å ha fryst dem lenge er de enkle og ta ut av formen. Har du ikke en silikonform kan du servere moussen i en skål.

Sukkerbrødbunn

  • 3 egg
  • 90 g sukker
  • 90 g mel
  • ½ ts bakepulver

Pisk sukker og egg til eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i en langpanne med bakepapir og bruk en palet for å smøre den utover til et tynt lag. Stek den på 160 grader i ca 25 min. Skjær så rundinger av denne bunnen når den er avkjølt. Du kommer til å ha litt for mye sukkerbrød, men restene kan du fryse og bruke senere til noe annet.


Skogsbærmousse

  • 450 g skogsbærmix
  • 110 g sukker
  • 2 plater gelatin
  • 300 g fløte


Legg 2 plater gelatin i kaldt vann. Kok fryste skogsbær i en kjele. Sil bærene for å bare bruke selve sausen. Tilsett sukkeret og rør rundt. Du trenger ikke koke det lenge, bare pass på at sukkeret er oppløst. Skvis ut vannet av gelatinen og tilsett det i skogsbærcoulien. Når gelatinen er rørt ut, tar du kjelen av platen. Pisk fløte til den er litt mindre pisket enn vanlig krem. Når coulien er avkjølt, men ikke har blitt gele tilsetter du den i kremfløten, litt om gangen. Når alt er mikset sammen tar du det i en sprøytepose. Fyll så en silikonform eller en annen form om du ønsker. Det er nokk mousse til å fylle to silikonformer. Siden jeg bruker en silikonform som jeg skal senere snu, tilsetter jeg til slutt en bunn av sukkerbrød.


Jeg bruker en palet for å jevne ut bunden så ingen mousse stikker opp på sidene. Jeg setter så formen i fryseren. Etter moussen er fryst tar du dem ut av silikonformen. Etter de har tint er de klar til å serveres. Pynt gjerne med ferske bær eller sjokoladedekor. 



  • 04.04.2016 kl.18:02
    Nam!



    Kommenter her
    Tilkomstgruppen