16 ting du kan gjøre i sommerferien (juliaanjali) hits
 photo Header1-001_zpsb2exsaps.jpg

Hjem Add Kontakt

0

16 ting du kan gjøre i sommerferien

Dette er den første sommerferien på flere år hvor jeg ikke skal reise til utlandet. Jeg skulle egentlig reise nordover å besøke familie med turen ble avlyst. Derfor skrev jeg denne listen til folk som er i lignende situasjoner. Det er masse man kan finne på mens man er i Norge. Med tanke på det skiftene sommerklimaet i Norge har jeg skrevet diverse ting som passer bedre til regnværsdager og andre til dager med fint vær.

Dra på fisketur

Dette er en av mine favoritt ting å gjøre i Nordland. Er du heldig å får fisk kan man lage en skikkelig digg middag ut av det. Fisken smaker så mye bedre når den er helt fersk i motsetning til den du kjøper i en pakke i butikken.


 

Grille med venner

Man kan grille på terrassen eller på en strand. Ta med digg mat og drikke og du å vennene dine kommer garantert til å ha en koselig kveld.

 

Fjelltur

I Norge er det utrolig mange fjell. Noen av dem tar heller ikke altfor lang tid å gå opp. Uansett om det kan være tungt bruker det alltid å være verdt det når man kommer opp på toppen av fjellet og ser den nydelige utsikten.


 

Telttur

Jeg ble overasket da jeg fant ut at mange av vennene mine aldri har dratt på telttur. Jeg brukte før å dra på det hver sommer. Det er ikke like gøy om det regner konstant. Men ellers er det veldig gøy. Husk å ta med alt som er nødvendig for å få en bra tur.

 

Hyttetur

Dette er vel ganske vanlig i Norge. Veldig mange eier en egen hytte eller så kan man leie en. Jeg reiser snart på hyttetur med noen venninner og gleder meg masse.

 

Bake

Som dere vet ELSKER jeg å bake. Når man har ekstra tid passer det perfekt og teste ut nye oppskrifter. Det du baker kan du enten gi i gave til noen eller bare nyte det selv. Prøv gjerne ut mine oppskrifter fra bloggen! Jeg har postet både oppskrifter av kaker, gjærdeiger, desserter og mer. Bruker du mine oppskrifter kan du legge ut et bilde av resultatet på instagram og tagge meg. På insta heter jeg julia_anjali


 

DIY prosjekter

DIY står for do it yourself. Det finnes mange forskjellige prosjekter man kan starte. Du kan lage ting til å dekorere rommet, gaver osv. For inspirasjon til kreative prosjekter kan du se på pintrest og søke DIY på youtube.

 

Lese

Når man går på skolen har man nesten bare tid til å lese skolebøkene. Mens jeg elsker å lese skjønnlitteratur. Så i ferien har jeg ofte en liste med bøker jeg ønsker å lese. Jeg synes det er kjedelig å sole meg så derfor bruker jeg å ta med en bok som jeg kan lese i. Er du usikker på hvilke bøker du burde lese kan du klikke inn på boktipsene jeg har lagt ut på bloggen. Akkurat nå leser jeg Et helt halvt år.


 

Lære deg noe nytt

Det kan være alt fra et annet språk, å spille et instrument, eller å lære å skate eller male osv. Det finnes så mye! Kanskje du finner en ny hobby.

 

Få bedre helse

Nei jeg snakker ikke om å få ''sommerkroppen''. Men jeg mener at man kan reflektere over sin egen helse og finne ut hva man kan forbedre. Det kan være å lage sunnere middager, starte med yoga eller bare begynne å gå tur.

 

Skaffe sommerjobb

Det finnes mange forskjellige sommerjobber man kan ha. Man kan fort tjene mange tusen. Det er også bra å sette på CV'en.

 

Bade

Om det er fint vær burde du benytte sjansen til å dra og bade. Vannet bruker å være ganske kaldt så det er bare å presse seg uti. Svømming er også bra trening.


 

Dra på date

Det er veldig gøy å bli kjent med nye mennesker. Hvem vet kanskje daten blir til en sommerflørt eller noe mer.

 

Dra til en fornøyelsespark

Det finnes flere fornøyelsesparker i Norge. Man kan dra til Tusenfryd, badeland, klatreparker osv. Da betaler man bare inngang og får en hel dag med mye moro. 

 

Turist i egen by

Gå rundt i byen på steder turistene drar til. Om du bor nærme Oslo kan du dra til Vigelandsparken, museum, osv.

 

Roadtrip

Dra på biltur og reis rundt. Man trenger ikke enn gang ha en spesiell destinasjon. Bare kjør rundt å stopp på steder som du ønsker å besøke.

 

 

Legg igjen en kommentar om du har flere forslag! Håper du har en fin sommerferie. :)


  • Kommenter her
    Tilkomstgruppen