Jordbærsorbet (juliaanjali) hits
 photo Header1-001_zpsb2exsaps.jpg

Hjem Add Kontakt

4

Jordbærsorbet


Hei. Har ikke postet noe særlig på bloggen i sommerferien, men nå er jeg tilbake med 3 blogginnlegg i uken. Sorbet er en enkel is å lage, og det smaker så godt å friskt. På stedet jeg jobbet før brukte vi å lage mange liter med sorbet i mange forskjellige og nydelige smaker. I dag deler jeg min oppskrift på jordbærsorbet. 

Ingredienser

  • 425 g jordbærpuré uten frø
  • 1,5 dl vann
  • 125 g sukker
  • 15 g glukose

 



 

Hvis du bruker fryste jordbær må du tine dem og putte det i en kjøkkenmaskin til de er helt flytende. Sil så du får ut frøene og mål opp 425 g. Hell jordbærpuré, vann, sukker og glukose i en kjele. Rør rundt og varm det opp til kokepunktet.

 



 

Når alt er oppløst heller du det fra kjelen igjennom en sil enda en gang, så du er sikker på at du har fått ut alle frøene. La blandingen kjøle seg ned til den er kaldt eller til romtemp. Putt blandingen i en iskremmaskin. Har du ikke en iskremmaskin, kan du helle blandingen i en boks å sette den i fryseren, men da vil du ikke få et like bra resultat. 

 


 

Etter rundt 10 min burde blandingen bli mer fast. Ta sorbeen ut av maskinen og i en iskremboks og plasserer den i fryseren. Når sorbeen har stått i fryseren i noen timer er den ferdig og kan serveres. 

 



  • 15.08.2016 kl.11:10
    Så utrolig god den så ut!
    15.08.2016 kl.11:50
    Henriette Celin: Takk :D
    15.08.2016 kl.11:34
    Åh, NAM.. Ser kjempegodt ut :-)
    15.08.2016 kl.11:50
    Mia Bakken Olsen: Takk :D



    Kommenter her
    Tilkomstgruppen