Indisk vegetarrett (juliaanjali) hits
 photo Header1-001_zpsb2exsaps.jpg

Hjem Add Kontakt

6

Indisk vegetarrett

Jeg er halvt indisk og har alltid hatt lyst til lre meg hvordan man lager indisk mat. Mange folk sier de liker indisk mat, men s liker de bare tandoori kylling eller tikka masala. Det finnes s mange andre retter og noen av dem er ikke s gode. Jeg husker da jeg og mine ssken var sm hatet vi en slags linsegryte vi ofte fikk servert hjemme. Men n som jeg har blitt eldre har smaken min for indisk mat vokst. Da vi var i india for et r siden, savnet jeg indisk mat nr jeg kom hjem til Norge. I India kjpte vi lunsj for hele familien til bare 10 norske kr s billig er det for maten der! Indisk mat inneholder vanligvis mye krydder og olje. Stemoren min heter Palvi og hun er fra India. Hun er utrolig flink til lage mat. S jeg spurte om hun kunne lre meg lage noen retter. Og n tenkte jeg dele oppskriften hennes p en skikkelig god vegetarisk rett. Sharuti stessteren min var ogs med p lage maten. 


 

Ingredienser

  • 8 poteter
  • 5 lk (medium strrelse)
  • 4 grnne paprika
  • 2 rde paprika
  • Solsikkeolje
  • 5 tomater 
  • 300 g paneer


 

Start med vaske grnnsakene og skrelle lk og poteter. Skjr alle grnnsakene i store terninger. Varm opp oljen til ca 170 grader. Hell potetene i oljen og fritere dem i 3 til 5 min. Ta poteten ut av oljen og legg det i en form. Gjenta samme prosess med paneer og alle grnnsakene utenom tomat.

Saus

  • 1 hel hvitlk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 lk
  • 1 ts salt
  • 2 ts garam masalla
  • ts rd chilli
  • 1 boks hakket tomat
  • Methi (kan bruke koriander isteden)

Hell oljen i en dyp stekepanne. Hakk alle feddene i en hvitlk og fres det i oljen. Ta en vanlig lk og hakk den opp i en kjkkenmaskin. Tilsett det i stekepannen. Nr det har frest en stund heller du i en boks med hakkede tomater. Tilsett krydderet utenom methi eller koriander. Bland sausen p hy varme. Nr sausen begynner ''slippe fra seg'' olje er den ferdig.


 

Legg alle grnnsakene p et stekebrett, str ver methi og bland. Tilsett tomater.

 


 

Hell sausen over grnnsakene og bland.

 


Sett stekebrettet i ovnen p 200 grader med varmluft i 30 min. Server med nan eller roti. 

#oppskrift #vegetar #veggis #middag #mat #indisk #indiskmat 



  • 10.11.2016 kl.13:15
    Det s godt ut!! M prve oppskriften :D
    10.11.2016 kl.13:17
    Oda: Takk! :D
    10.11.2016 kl.13:15
    Dette s godt ut :)
    10.11.2016 kl.13:17
    lisarorvik: Takk :D
    18.11.2016 kl.08:12
    S godt det s ut! :D
    18.11.2016 kl.11:06
    elisebr: Tusen takk :D



    Kommenter her
    Tilkomstgruppen