Blåbærsyltetøy (juliaanjali) hits
 photo Header1-001_zpsb2exsaps.jpg

Hjem Add Kontakt

1

Blåbærsyltetøy

For noen måneder siden dro jeg på skogstur og plukket blåbær. Jeg elsker blåbær. Jeg bruker det hele tiden i smoothie, kaker og desserter og lager syltetøy av det. Det ble ikke så mye syltetøy i år ettersom at jeg hadde brukt blåbær til andre ting. Så du kan gjerne doble denne oppskriften om du lager den hjemme. 

 

Sterilisering av glass 

Grunnen til at man steriliserer glass er for å fjerne bakterier. Dette gjør at syltetøyet kan han en lang holdbarhet. For å sterilisere syltetøyglass koker du de i en kjele med varmt vann i ca 5 minutter. Ta så glassene ut med et rent redskap.

 

Ingredienser

  • 200 g blåbær
  • 45 g sukker
  • 6 g certo

 

Putt blåbærene i en kjele. Varm det på medium varme i noen minutter. Tilsett sukker og bland det. Tilsett certo og rør. Kok det i noen minutter. Hell syltetøyet på et sterilisert glass. 

 

 

Skru på lokket og snu glasset opp ned og la det avkjøle seg. Oppbevar syltetøyet i kjøleskapet.

 

 

Server blåbærsyltetøy på brødskiven, pannekaker, vafler, havregrøt, chiagrøt eller i noe annet. Det er så mye du kan bruke det til!



  • 19.11.2017 kl.18:32
    Åhh så deilig!



    Kommenter her
    Tilkomstgruppen