Julebrød / Julekake (juliaanjali) hits
 photo Header1-001_zpsb2exsaps.jpg

Hjem Add Kontakt

1

Julebrød / Julekake

 

Julebrød eller julekake hva sier du? Jeg sier som oftest julebrød. Julebrødet er nesten som en stor rosinbolle som du skjærer i skiver og ofte har brunost oppå. Denne oppskriften gir deg 2 julebrød. Jeg bruker sukat i julebrødet, men hvis du ikke liker det kan du lage uten. 

 

 

Ingredienser

  • 130 g smør
  • 520 g melk
  • 1 pakke tørrgjær
  • 125 g sukker
  • 680 g hvetemel
  • 1 ts kardemomme
  • ½ ts salt
  • 170 g rosiner
  • 100 g sukat
  • 1 egg til pensling

 

Til rosin og sukat

  • 500 g vann
  • 45 g sukker

 

Kok opp vann og sukker i en kjele. Mål opp rosin og sukat i en bolle. Hell det varme vannet over rosin og sukat. Ta melet i en bakebolle og tilsett sukker, salt, kardemomme og gjær. Smelt smør i en kjele. Tilsett melken i kjelen. Når blandingen er på 37 grader kan du tilsette det sakte med de tørre ingrediensene mens maskinen elter det sammen med en eltekork. Når all melken og smøret er tilsatt kan du øke hastigheten på maskinen. Tøm vannet rosinen og sukaten har ligget i. Når deigen er eltet godt sammen kan du tilsett rosin og sukat i deigen. Elt det litt sammen slik at det blir fordelt i deigen. Skru av maskinen og ta ut eltekroken. Dekk bakebollen med plast.

 

 

La deigen heve til den blir dobbelt så stor, eller ca 40 min.

 

 

Legg deigen på bordet og del den i 2. Trill emnene til samme fasong som på bilde under. Etterhev i 30-40 min.

 

 

Pensle julebrødet med et sammenpisket egg. Sett julebrødet på nederste rille i ovnen og stek dem på 175 grader i 30 til 40 min. Når julebrødet er avkjølt kan du skjære det i skiver og smøre på smør og ta på skiver med brunost.

 

 



  • 10.12.2017 kl.18:35
    nam nam :D



    Kommenter her
    Tilkomstgruppen