Ostekake (juliaanjali) hits
 photo Header1-001_zpsb2exsaps.jpg

Hjem Add Kontakt

3

Ostekake

 

Ostekake er en av mine favoritt kaker, jeg synes det er så godt siden det er søtt, syrlig men også friskt. Dette er en kake som passer fint til å lage dagen før man skal servere den. 

 

Kjeksbunn

  • 340 g kjeks
  • 150 g smør

 

Man kan enten lage egne havrekjeks eller kjøpe. Knus kjeksen i en foodprosessor. Hell kjekssmulene i en bakebolle. Smelt smøret.

 

 

Bland smøret med kjekssmulene. Hell det oppi en kakeform og press blandingen hardt ned.

 

 

Presser du ikke godt nok vil kjekssmuler blande seg med ostefyllet. 

 

Ostefyllet

  • 300 g philladelfia
  • 430 g lettrømme
  • 150 g melis
  • 440 g kremfløte
  • 37 g sukker
  • 250 g vann
  • Saft fra ½ sitron
  • 5 plater gelatin

 

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Rør sammen philladelfiaost og melis. Tilsett lettrømme. Kok opp vann med saften fra ca en halv sitron. Klem ut vannet fra gelatinplatene. Oppløs gelatinen ved å legge den i det varme vannet med sitron. Pisk kremfløte og sukker sammen. Kremfløten skal ikke bli skikkelig stiv krem.

 

 

Når gelatinblandingen er rundt 37 grader helles den sakte i ost og rømme-blandingen, mens det blandes sammen. Rør så ut dette i kremfløten med en slikkepott. Hell osteblandingen over kjeksbunnen og sett kaken kaldt.

 

 

La den stå i kjøleskapet i flere timer. 

 

Pynt

  • Jordbær
  • Lime
  • Blåbær
  • Gullstøv (kan sløyfes)

 

Vent med å sette pynten på kaken til den er helt stivnet og skal straks serveres. Del jordbærene i to. Rull blåbærene i gullstøv eller bruk en pensel. Skjær en skive med lime og snitt den på midten. Plasser bærene på kaken og du er ferdig. 

 



  • 04.01.2018 kl.20:04
    nam den så god ut :)
    05.01.2018 kl.23:06
    Charlotte: Takk :)
    10.04.2018 kl.09:24
    Så flink du er



    Kommenter her
    Tilkomstgruppen