juliaanjali - hits
 photo Header1-001_zpsb2exsaps.jpg
Hjem Add Kontakt

0

Biscotti


 

Biscotti er en italiensk kjeks. Den er spr og passer godt servere til ettermiddagskaffen. Det finnes forskjellige oppskrifter p biscotti. Noen liker tilsette litt zest av en type sitrusfrukt, men jeg liker biscottien enkel med forskjellige ntter. 

Ingredienser

  • 150 g smr
  • 300 g sukker
  • 3 egg
  • 380 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • ts salt
  • 80 g mandler
  • 60 g pistasjntter



Hakk opp mandler og pistasjntter. Rist dem i ovnen i ca 4 minutter p 200 grader. La nttene avkjle.

 



 

Bland smr og sukker hvit. Tilsett et egg om gangen og rr imellom. Tilsett mel, vaniljesukker og bakepulver og rr. Tilsett s nttene til slutt.

 



 

Rull deigen til 2 eller 3 plser og stek i 200 grader i ca 15 min. Ta den ut og la den avkjle seg litt. Bruk s en kniv til skjre skiver p skr. Legg biscottien tilbake p platen og stek i 50 grader i ca 40 min. Denne trkeprosessen vil gjre kjeksen spr.

 



 

Passer perfekt servere med en kopp kaffe. 

#mat #baking #oppskrift #biscotti #kjeks #italiensk #blogg #blogginnlegg

  • 2

    Sugar cookies


     

    Suger cookies er kjeks som vanligvis er dekket av royal icing eller fondant. Det er enkelt lage og man kan dekorere de p forskjellige mter. Jeg brukte diverse former og forskjellige farger. 

    Ingredienser

    • 120 g smr
    • 200 g sukker
    • 1 egg
    • 250 g mel
    • ts bakepulver
    • 2 ts vaniljesukker

    Bland sukker og smr hvit. Tilsett egget. Nr det er blandet sammen tilsettes de trre ingrediensene. Nr deigen er ferdig blandet pakker du den i plastfolie og lar den st i kjleskapet i noen timer.


    Kjevl ut deigen og bruk en cookie cutter for f den formen du nsker. Jeg brukte litt forskjellige former.

     


     

    Sett dem p et brett og plasser det i fryseren i noen minutter. Sett dem s i ovnen p 160 grader. Steketiden varierer p hvor store cookies du har laget. Men jeg stekte mine i ca 15 min.

     

    Royal icing

    • 2 eggehviter
    • Ca 350 g Melis
    • 1 ts sitronsaft
    • Konditorfarge


     

    (Du kan lage mindre royal icing om du bare skal ha 1 eller 2 farger)Putt eggehviten i en mikser. Nr den begynner skumme tilsetter du melis og sitronsaft. Putt litt glasur i en sprytepose. Hell resten av glasuren i forskjellige skler og bland med fargene du nsker. Putt icingen med farger ogs i spryteposer.

     

     

    Jeg brukte teknikken som kalles flooding. Da lager man kanten rundt sugar cookien frst fr man fyller den og bruker en tannpirker eller lignende til spre icingen rundt s hele overflaten er dekket. Lag dekor ved tilsette hvite prikker eller annet. 

     



  • 0

    Chocolate Chip Cookies

    Ingredienser

    • 360 g mel
    • ts bakepulver
    • 230 g smr
    • 120 g sukker
    • 100 g brunt sukker
    • 2 ts vaniljesukker
    • 2 egg
    • 200 g sjokolade

    Smr og sukker rres sammen med en k-spade. Tilsett eggene. Nr det er blandet tilsetter du mel, bakepulver, salt og vaniljesukker. Hakk sjokoladen og tilsett den. Rull cookiedeigen sammen p benken til en plse og pakk det inn i bakepapir. La det st i kjleskapet i noen timer til den blir fast. Skjr s de i ca 1 cm skiver. Stek dem i 160 grader i ca 15 til 20 minutter. 

  • Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg