juliaanjali - hits
 photo Header1-001_zpsb2exsaps.jpg
Hjem Add Kontakt

6

Sjokoladefondant


 

Sjokoladefondant er en av mine favoritt desserter bestille p restauranter. Denne oppskriften gir 4 eller 5 fondanter.

Ingredienser

  • 85 g sjokolade
  • 80 g smr
  • 3 egg
  • 75 g sukker
  • 75 g mel

 

Smelt sjokolade og smr sammen i et vannbad. Nr det er smeltet lar du det avkjle seg litt.  Pisk eggedosis og tilsett sjokolade blandingen.

 



 

Sikt inn mel og vend det inn med en slikkepott. Hell rren i formene og stek dem i 180 grader i litt over 7 min.

 



 

Man m vre forsiktig nr man lager sjokoladefondant, for hvis den blir stekt for mye blir det som en muffins og ikke en fondant. Fondanten skal vre stekt p utsiden men den skal renne utover fra midten nr man pner den. Dryss litt melis over og srver gjerne med en kule vaniljeis ved siden av fondanten.

 



 

  • 4

    Panna Cotta


    Panna cotta er en enkel dessert som ikke tar lang tid lage. Jeg liker ha en coulis med panna cottaen for gjre den litt mer spennende. 

    Ingredienser:

    • 2.5 dl melk
    • 2.5 dl flte
    • 1 vaniljestang
    • 3 plater gelatin
    • 1 dl sukker


    Legg 3 plater gelatin i kaldt vann. Hell melk, flte og sukker i en kjele. Skrap ut innsiden av en vaniljestang og legg frene og selve vaniljestangen i kjelen. Kok det sammen. Husk rr i kjelen og ikke ha p for hy varme. Fr du tar i gelatinen tar du ut vaniljestangen. Ta ut gelatinen og skvis ut vannet. Tilsett gelatinen i kjelen og rr. Etter gelatinen er opplst tar du kjelen fra kokeplaten. Panna cottaen m vre ved romtemperatur nr du heller den i formene for ellers vil vaniljefrene sette seg nederst i formen. Jeg var litt for utlmodig denne gangen jeg lagde det, s jeg skulle egentlig ha ventet litt lengre. 


    Jeg helte litt i silikonformen og s i porselensformer s dere kan se hvordan det ser ut med begge. Nr du bruker silikonformer m du fryse Panna Cottaen for f den enkelt ut av formen. Mens panna cottaen i porselensformen tok jeg i kjleskapet. 

    Jordbrcoulis

    • 250 g fryst jordbr
    • 100 g sukker
    • 50 g vann


    Lag sukkerlake. Ta tinte eller friske br i en mikser med skarpt knivblad. Hell s sukkerlaken over mens du mikser. Nr det er mikset ferdig heller du det igjennom en sil. Vent til coulisen er avkjlt fr du bruker den. Nr panna cottaen har stivnet kan du helle coulis over eller ved siden av den. 





     

  • 1

    Skogsbrmousse

    Skogsbrmousse er veldig god dessert. Jeg liker denne oppskriften veldig siden den er ikke for syrlig eller for st. Jeg fylte moussen i to silikonformer med sukkerbrd bunn. Etter ha fryst dem lenge er de enkle og ta ut av formen. Har du ikke en silikonform kan du servere moussen i en skl.

    Sukkerbrdbunn

    • 3 egg
    • 90 g sukker
    • 90 g mel
    • ts bakepulver

    Pisk sukker og egg til eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell rren i en langpanne med bakepapir og bruk en palet for smre den utover til et tynt lag. Stek den p 160 grader i ca 25 min. Skjr s rundinger av denne bunnen nr den er avkjlt. Du kommer til ha litt for mye sukkerbrd, men restene kan du fryse og bruke senere til noe annet.


    Skogsbrmousse

    • 450 g skogsbrmix
    • 110 g sukker
    • 2 plater gelatin
    • 300 g flte


    Legg 2 plater gelatin i kaldt vann. Kok fryste skogsbr i en kjele. Sil brene for bare bruke selve sausen. Tilsett sukkeret og rr rundt. Du trenger ikke koke det lenge, bare pass p at sukkeret er opplst. Skvis ut vannet av gelatinen og tilsett det i skogsbrcoulien. Nr gelatinen er rrt ut, tar du kjelen av platen. Pisk flte til den er litt mindre pisket enn vanlig krem. Nr coulien er avkjlt, men ikke har blitt gele tilsetter du den i kremflten, litt om gangen. Nr alt er mikset sammen tar du det i en sprytepose. Fyll s en silikonform eller en annen form om du nsker. Det er nokk mousse til fylle to silikonformer. Siden jeg bruker en silikonform som jeg skal senere snu, tilsetter jeg til slutt en bunn av sukkerbrd.


    Jeg bruker en palet for jevne ut bunden s ingen mousse stikker opp p sidene. Jeg setter s formen i fryseren. Etter moussen er fryst tar du dem ut av silikonformen. Etter de har tint er de klar til serveres. Pynt gjerne med ferske br eller sjokoladedekor. 

  • Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg