juliaanjali - hits
 photo Header1-001_zpsb2exsaps.jpg
Hjem Add Kontakt

4

Lollipopsorbet

Lollipopsorbet er sykt godt. Det passer perfekt til en varm sommerdag. Lollipopsorbet er appelsinsorbet og bringebærsorbet fryst sammen. Jeg har også en oppskrift på jordbærsorbet trykk HER for oppskrift. Jeg tåler ikke melk, så derfor velger jeg alltid sorbet eller noe som kalles nicecream om jeg har lyst på is. For denne oppskriften trenger du en iskremmaskin.  

 

Appelsinsorbet

  • 425 g saft fra appelsiner 
  • 1,5 dl vann
  • 130 g sukker
  • 15 g glukose

 

Skvis ut saften fra appelsinene. Hell det igjennom en sil for få ut fruktkjøttet. Hell det i en kjele med sukker, vann og glukose.

 

 

Varm det opp så sukkeret oppløses, men du trenger ikke koke det lenge. La det avkjøle seg til blandingen er kald. Helst noen timer i kjøleskapet. Hell blandingen i en iskremmaskin og start maskinen.

 

 

Når den har fått en fastere konsistens og har blitt til sorbet, heller du den i en ren iskremboks/plastboks og setter den i fryseren. Plasser noen deler av sorbeten spredd rundt i iskremboksen slik at når bringebærsorbeten tas opp i boksen blir det en slags ''marble effect''. Når man da lager kuler av sorbeten, vil du derfor få både smakene av appelsin og bringebær.

 

Bringebærsorbet

  • 425 g saft fra bringebær
  • 2 dl vann
  • 120 g sukker
  • 15 g glukose

 

Putt bringebærene i en foodprosessor og kjør de på høy hastighet. Hell så blandingen igjennom en sil for å fjerne alle de små frøene. Ta saften fra bringebærene i en kjele.

 

 

Tilsett de andre ingrediensene og gjenta samme prosess som appelsinsorbeten. Hell så bringebærsorbeten i samme plastboks som appelsinsorbeten. La lollipopsorbeten stå i fryseren i flere timer før du serverer. Bruk en iskremskje for å lage kuler. 

 

 

#sorbet #is #sommer #oppskrift #dessert 

  • 4

    Jordbærsorbet


    Hei. Har ikke postet noe særlig på bloggen i sommerferien, men nå er jeg tilbake med 3 blogginnlegg i uken. Sorbet er en enkel is å lage, og det smaker så godt å friskt. På stedet jeg jobbet før brukte vi å lage mange liter med sorbet i mange forskjellige og nydelige smaker. I dag deler jeg min oppskrift på jordbærsorbet. 

    Ingredienser

    • 425 g jordbærpuré uten frø
    • 1,5 dl vann
    • 125 g sukker
    • 15 g glukose

     



     

    Hvis du bruker fryste jordbær må du tine dem og putte det i en kjøkkenmaskin til de er helt flytende. Sil så du får ut frøene og mål opp 425 g. Hell jordbærpuré, vann, sukker og glukose i en kjele. Rør rundt og varm det opp til kokepunktet.

     



     

    Når alt er oppløst heller du det fra kjelen igjennom en sil enda en gang, så du er sikker på at du har fått ut alle frøene. La blandingen kjøle seg ned til den er kaldt eller til romtemp. Putt blandingen i en iskremmaskin. Har du ikke en iskremmaskin, kan du helle blandingen i en boks å sette den i fryseren, men da vil du ikke få et like bra resultat. 

     


     

    Etter rundt 10 min burde blandingen bli mer fast. Ta sorbeen ut av maskinen og i en iskremboks og plasserer den i fryseren. Når sorbeen har stått i fryseren i noen timer er den ferdig og kan serveres. 

     

  • Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg