juliaanjali - hits
 photo Header1-001_zpsb2exsaps.jpg

Hjem Add Kontakt

0

Rundstykker med valmuefr

I dag deler jeg en oppskrift p rundstykker. De passer perfekt til  ta med i matboksen til skolen eller jobben. Disse rundstykkene har valmuefr opp som gir en god smak. 

 

Ingredienser

  • 1 pakke trrgjr
  • 40 g smr eller margarin
  • 400 g melk
  • 1 ts salt
  • 600 g hvetemel
  • valmuefr

 

Smelt smr i en kjele. Tilsett melken og skru av kokeplaten. 

 

 

Hell hvetemel, salt og trr gjr i en bakebolle med en eltekrok. Nr melken og smret har en temperatur p 37 grader tilsetter du det sakte i melet mens maskinen gr p lav hastighet. k hastigheten og elt deigen.

 

 

Nr deigen er ferdig eltet tar du ut eltekroken. Dekk s bakebollen med plastikk eller et rent hndkle. Hev s i 30 min.

 

 

Del deigen i emner p 90 gram. Trill emnene til rundstykker. 

 

 

Bltlegg et rent hndkle og legg det i en skl. Legg valmuefr i en annen skl. Snu rundstykkene s du holder under dem og press den verste siden mot det blte hndlke og s presser du rundstykke i valmuefr. Dette gjr at du fr et jevnt lag med valmuefr og at frene sitter i selve brdet. Hvis du bare strr valmuefr opp vil de ikke sitte ordentlig fast. 

 

 

Etterhev p et stekebrett i 40 min. Skjr s to eller tre snitt i rundstykkene p skr med en kniv. Stek p 200 grader i ca 8 eller 10 minutter.

 

 

Nr de er gyldne er de ferdige. Skjr dem i to og ta p ditt favoritt plegg. Jeg synes smr, isbergsalat, hvitost og agurk eller paprika passer best p disse rundstykkene. 

 

  • 2

    Grnnsakssuppe

     

    I dag tenkte jeg dele en sunn og enkel oppskrift. Denne grnnsaksuppen bestr av 7 forskjellige grnnsaker. 

    Ingredienser 

    • kologisk rotgrnnsaks mix ( inneholder gulertter, klrot og pastinakk)
    • 70 g purrelk
    • 1 stpotet
    • 3 vanlige poteter
    • 150 g brokkoli
    • 2 grnnsaksbuljongterninger
    • 2,5 liter vann

     

    Vask grnnsakene. Skrell alle grnnsakene (utenom brokkoli og purre selvflgelig.)

     

    Skjr grnnsakene i ca like store biter. Purren skjres i tynne skiver. Kok vannet i en stor kjele og tilsett buljongen. Tilsett grnnsakene utenom brokkoli siden den tar mindre tid koke.

     

     

    Etter at de andre grnnsakene har kokt en stund kan du tilsette brokkolien ogs. Nr poteten og klrotbitene ikke er harde lengre er suppen ferdig. Server gjerne med brd. 

     

  • 0

    Hva jeg gjorde i helgen --- uke 37

    Hei folkens! Jeg hadde fri denne helgen s jeg overnattet hos min sster fra fredag til lrdag. Det var s koselig. Frst dro vi p yoga. Det var en yogaspa-time s det var sykt avslappende. Yoga er noe jeg trener av og til hjemme, men n har jeg kjpt timer for g til et yogastudio for trene og lre mer. Etter ha vrt der dro vi hjem til leiligheten hennes, og broren vres kom ogs innom. Vi spilte brettspill og s p film. 

     

    Dagen etterp malte vi litt. Jeg er ikke flink til male og gjr det veldig sjelden, men jeg syntes det var hyggelig. Resultatet mitt endte opp med se ut som en 2. klassing hadde laget det s derfor legger jeg ikke ut bilde av hva jeg malte, hehe. Senere etter at jeg hadde kommet hjem, s jeg og familien p Sherlock Holmes. Jeg har ikke sett s mange episoder, men synes det er en bra serie. Har du sett den serien? 

     

     

    P sndag gikk jeg en skogstur med hunden min. Jeg har begynt gjre det fast hver sndag. Og resten av sndagen skrev jeg litt p et blogginnlegg, og spilte litt piano. Som du ser har jeg brukt mye tid i helgen p hobbyting og familien. Jeg liker snne helger mer enn de helgene som inneholder mye festing osv. Jeg hper at du ogs har hatt en fin helg. Og at du liker de litt mer hverdagslige eller personlige blogginnleggene. 

     

    Facebook: trykk her      Snapchat: juliamohan

  • 6

    DIY: Sukkerskrubb

     

    Sukker brukes ikke bare til kaker, man kan ogs bruke det i skjnnhetsprodukter. I dag tenkte jeg lre dere hvordan man lager sin egen sukkerskrubb. Denne sukkerskrubben skrubber bort dde hudceller mens den gir fuktighet til huden. N som det er hst er det veldig typisk f mer trr hud, s da anbefaler jeg deg og teste denne skrubben. Det er ogs veldig enkelt lage! 

     

    Det du trenger er:                          

    • 300 g sukker
    • 200 g kokosolje
    • 2 ts passionsfrukt duftolje 
    • glasskrukke med lokk 
    • konditorfarge
    • En bakebolle eller plastbolle
    • Slikkepott 

     

     

    Putt sukker, kokosolje og duftolje i en bolle. Du kan tilsette farge p skrubben om du nsker. Ikke bruk en sterk konditorfarge fra wilton merket. Du nsker ikke f bl legger se ut som en smurf, haha. Jeg brukte en bl konditorfarge fra dr. oetker. Tilsett bare 2 eller 3 drper konditorfarge i bollen med de andre ingrediensene. Bland alt sammen med en slikkepott. 

     

     

    Nr det er godt blandet, og har ftt den riktige konsistensen er sukkerskrubben ferdig. Hell det i en glasskrukke med et lufttett lokk.

     

     

    Fr du bruker skrubben m du skylle kroppen i dusjen. Bruk s en neve av skrubben og skrubb legger, lr eller armer. Skyll godt av. S vil huden din fles myk og lukte godt. 

     

    #DIY 

  • 8

    Kvikk lunsj kake


     

    Elsker du sjokolade kommer du til digge denne oppskriften! Tidligere var det en kake-trend dekorere med kvikk lunsj eller kitkat p sidene rundt kaken. Det var en snn kake broren min nsket seg til sin bursdag, s derfor bakte jeg det til han. Det er lenge siden bursdagen hans, men jeg tenkte poste oppskriften n. Denne kaken er veldig mektig siden den er fylt med ganache og sjokolade rundt og p toppen av kaken. Til denne oppskriften m du bruke en kakeform som er 21 cm i diameter. Bruker du en med strre diameter kommer du til trenge mer kvikk-lunsj rundt kaken. 

     

    Kakebunn

    • 4 egg
    • 480 g sukker
    • 250 g smr
    • 200 g melk
    • 400 g mel
    • 3 ss kakao
    • 3 ts bakepulver
    • 3 ts vaniljesukker
    • ts salt

     

    Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smr i en kjele. Hell s melk oppi kjelen. Ml opp de trre ingrediensene. Tilsett de blte og trre ingrediensene vekselvis i eggedosisen mens mikseren gr. Nr alt er blandet sammen heller du kakerren i en smurt rund form. Stek p 180 grader i ca 50 min. Nr kaken er avkjlt skjrer du den i to deler.

     

    Ganache

    • 400 g sjokolade
    • 290 g flte

    Varm flten i en kjele, men du trenger ikke koke den. Del sjokoladen opp i biter og putt det i en bolle. Hell den varme flten over. Bland det sammen. Du kan gjerne bruke en stavmikser. Dekk ganachen med plastikk inntil s det ikke fr en hinne. Sett det i kjleskapet i noen timer fr du bruker den.


     

    Smr et lag med ganache p den ene kakebunnen og putt den andre kakebunnen opp. Dekk s sidene med ganache og toppen av kaken.  

     

    Sjokoladepynt

    • 10 pakker kvikk lunsj
    • 3 pakker chocolate peanuts (coop merke)



    Fr ganachen har stivnet putter du kvikk lunsj rundt hele kaken. Pass p at fugelen/logoen p sjokoladen ikke er opp ned. Jeg la ikke merke til dette fr etter jeg hadde tatt de fleste bildene. S jeg endret de som sto feil vei. Det gir en finere finish hvis alle kvikk lunsj bitene str riktig vei. Plasser s chocolate peanuts p toppen av kaken.

     

     

    Jeg plasserte fargene forskjellige steder. Slik at det ikke er 6 bl biter ved siden av hverandre, men heller at de er spredd rundt kaken. 

     



    S er kaken ferdig! 

     



    #blogg #oppskrift #kakeoppskrift #kake #bursdagskake #sjokolade #godteri 

  • 2

    Hvorfor jeg ikke har blogget

    Hei. N har det gtt lang tid siden jeg har postet. For noen uker siden var jeg p en hyttetur og tenkte poste bilder fra den. Men turen ble fort avsluttet ettersom at jeg fikk omgangssyke. Jeg ble veldig drlig, og var det ganske lenge. S etter at jeg ble frisk har jeg bare fokusert p jobb osv. Jeg har en drlig vane med at jeg poster noen ganger i uka p bloggen ogs gr det 1 mned til neste gang jeg poster. Jeg har blogginnlegg klare, men jeg har liksom sett for meg at de burde vre publisert i den rekkeflgen og p det klokkeslettet osv. Ogs ender jeg opp med ikke poste i det hele tatt. S jeg tror jeg burde ha et utgangspunkt med hva jeg skal poste, men ikke stresse over om jeg poster noe annet. Jeg har ikke gtt tom for ideer uansett om jeg ikke har postet. Jeg tror jeg har over 200 ideer til blogginnlegg og oppskrifter som jeg har startet p. Men jeg er ikke helt fornyd med alle oppskriftene og har ikke prioritert tid til gjre de ferdige. Jeg tror ogs jeg m begynne poste mer fra hverdagen osv. Jeg fler at det er snn dere kan bli bedre kjent med meg. Jeg skal prve vre flinkere til poste jevnlig p bloggen. 

     

    Bloggen er en hobby jeg liker ha, og jeg vil prioritere mer tid til den. Noe jeg nsker gjre annerledes p bloggen i 2018 er poste mer avanserte og kreative oppskrifter jeg har laget. Jeg fler at jeg har postet enkle ting som tar mindre tid, fordi da fler jeg at det er strre sjanse for at de som leser lager oppskriften. De oppskriftene er gode ogs, men det finnes jo lignende typer (men ikke samme) p andre blogger. Jeg vil at min blogg skal vre enda mer unik. S jeg kommer til poste enkle oppskrifter jeg har laget fordi de er allerede klare til publiseres, og jeg bruker de oppskriftene i mitt eget kosthold snn som hummus oppskriften osv. Men i 2018 kommer dere til se diverse forandringer.

  • Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg