juliaanjali - hits
 photo Header1-001_zpsb2exsaps.jpg

Hjem Add Kontakt

4

Gulrotkake dekket med fondant

 

Denne kaken lagde jeg til en venn som heter Dyna. Hun er veldig glad i gulrotkake s derfor lagde jeg det til bursdagensfeiringen hennes. Det er veldig lenge siden hun hadde bursdag, men jeg hadde glemt poste oppskriften s her er den n. Jeg har en gulrotkakeoppskrift som jeg trodde kom til vre for stor. S jeg valgte halvere oppskriften min, og tok bilder til bloggen nr jeg bakte. Men nr den var ferdig inns jeg at det ble for lite. S jeg valgte gjre en ny runde. S oppskriften er til 1 stor kake eller 2 bunner fordelt i 2 kakeformer. Mens bildene ble tatt da jeg bare brukte halvparten av kakerren, om dere forstr. 
 

Gulrotkake

  • 8 egg
  • 610 g sukker
  • 430 g hvetemel
  • 4 ts natron
  • 4 ts kanel
  • 2 ts salt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 700 g revet gulrot
  • 280 g soyaolje


 

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ml og bland sammen alle de trre ingrediensene. Skyll og skrell gulertter.

 


 

Riv s gulerttene med et rivjern. Bland revet gulrot med soyaoljen. Tilsett de trre ingrediensene i eggedosisen.

 


 

Nr det har blandet seg godt sammen tilsetter du gulerttene og blander kakerren med en slikkepott for unng at mye luft gr ut av rren. Smr 2 runde kakeformer og hell halvparten av rren i hver kakeform.

 


 

Stek kakebunnene p 180 grader i ca 40 min. Avkjl kakebunnene helt fr du fyller og dekorer kaken.
 

Cream cheese frosting


 

Ingredienser

  • 125 g margarin
  • 375 g melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 300 g philadelphia kremost

 

Bland margarin, melis og vaniljesukker sammen. Tilsett kremosten og bland det sammen. Pass p at det ikke er noen klumper.

 


 

Smr et lag med cream cheese frosting mellom kakebunnene. Smr et tynt lag med kremen over hele kaken. Sett den i kjleskapet. Nr den har sttt der en liten stund tar du den ut igjen og dekker med et tykkere lag krem p toppen og rundt kaken. 

 



 

Fondant pynt



 

  • 500 g hvit fondant 
  • 250 g rosa fondant
  • Grnn konditorfarge
  • Rd konditorfarge (om du nsker)

 

Str melis over en ren kjkkenbenk. Kjevl ut den hvite fondanten. Dekk kaken med fondanten og press den pent p.


 

Skjr av den overfldige fondanten. Kjevl ut rosa fondant og skjr ut de bokstavene du nsker ha p kaken. Lag roser av den rosa fondanten. Jeg valgte ogs farge litt av den rosa fondanten med litt rd konditorfarge for lage noen rde roser. Bruk litt av restene av den hvite fondanten og farg den med grnn konditorfarge. Kjevl ut den grnne fondanten og lag blader. Plasser bokstavene p kaken.

 


 

Du kan bruke en linjal for passe p at bokstavene ikke er plassert skjevt.

 


 

Plasser roser og blader p kaken. 

 




S er kaken ferdig!
 




 

  • 1

    Blbrsyltety

    For noen mneder siden dro jeg p skogstur og plukket blbr. Jeg elsker blbr. Jeg bruker det hele tiden i smoothie, kaker og desserter og lager syltety av det. Det ble ikke s mye syltety i r ettersom at jeg hadde brukt blbr til andre ting. S du kan gjerne doble denne oppskriften om du lager den hjemme. 

     

    Sterilisering av glass 

    Grunnen til at man steriliserer glass er for fjerne bakterier. Dette gjr at syltetyet kan han en lang holdbarhet. For sterilisere syltetyglass koker du de i en kjele med varmt vann i ca 5 minutter. Ta s glassene ut med et rent redskap.

     

    Ingredienser

    • 200 g blbr
    • 45 g sukker
    • 6 g certo

     

    Putt blbrene i en kjele. Varm det p medium varme i noen minutter. Tilsett sukker og bland det. Tilsett certo og rr. Kok det i noen minutter. Hell syltetyet p et sterilisert glass. 

     

     

    Skru p lokket og snu glasset opp ned og la det avkjle seg. Oppbevar syltetyet i kjleskapet.

     

     

    Server blbrsyltety p brdskiven, pannekaker, vafler, havregrt, chiagrt eller i noe annet. Det er s mye du kan bruke det til!

  • Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg