juliaanjali - hits
 photo Header1-001_zpsb2exsaps.jpg
Hjem Add Kontakt

7

Eplepai

N har vi plukket epler fra treet i hagen. Jeg har tidligere lagt ut min oppskrift p eplekake, oppskriften er HER. Eplepai derimot bestr hovedsakelig av mrdeig og epler. Eplene vre er veldig sm s det som tok lengst tid var skrelle dem. Jeg steker mrdeigbunnen frst fr jeg tar p fyll og lokket, fordi ellers ville ikke bunnen blitt ordentlig stekt. Denne oppskriften passer til en paiform med 28 cm i diameter.

Mrdeig

  • 240 g melis
  • 200 g usaltet smr
  • 100 g egg
  • 390 g hvetemel
  • Formfett for smre formen

 

Bland sammen melis og smr. Tilsett et egg av gangen og bland. Pakk mrdeigen i plastfolie og sett det i kjleskapet for  bli litt hardere. Spray formfett i paiformen. Kjevl ut mrdeigen og legg den over formen. Press den p plass og unng luftbobler. Bruk en gaffel og lag sm hull i bunnen.

 


 

Stek p 160 grader med varmluft i ca 20 min. La den avkjle seg mens du lager eplefyllet.

 

Eplefyllet

  • 1000 g eplebiter
  • 160 g sukker
  • 1 ts kanel
  • 60 g smr

Skrell eplene og skjr i biter/sm bter. Legg eplebitene i kaldt vann s de ikke blir brune. Nr du har nok eplebter tar du dem ut av vannet og blander de med sukker og kanel. Smelt smr i en panne og tilsett eplene. Sett p hy varme og stek til eplene er myke.



 

 Putt eplefyllet over den stekte mrdeigbunnen. Legg et lokk med mrdeig over. Lag et eple av mrdeig for pynte paien. Og lag noen tynne snitt p sidene.

 



 

Stek paien p 180 grader i 25 min. S er paien klar til serveres!

 

 

#oppskrift #pai #eple #eplepai

  • Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg