juliaanjali - hits
 photo Header1-001_zpsb2exsaps.jpg
Hjem Add Kontakt

2

Vegetar pai

I dag deler jeg min pai oppskrift. Jeg liker å lage pai siden du kan endre hvilke grønnsaker man har oppi, og variere smakene. Vi bruker av og til å ha pai til middag, og serverer med en enkel salat ved siden av. Paien består av en mørdeig, fyll som grønnsaker, eggeblanding og revet ost på toppen.

Denne oppskriften er beregnet til ca 5 eller 6 personer.

Mørdeig

  • 290 g hvetemel
  • 150 g smør
  • 90 g vann

 

Bland sammen ingrediensene. Pakk deigen i plastfolie og la den stå i kjøleskapet en stund. Det gjør at deigen er enklere å kjevle ut og holder seg mer sammen. (Min sto for kort tid i kjøleskapet og sank derfor litt ned fra formen under steking.)

 

 

Strø litt mel på kjøkkenbenken og ta ut deigen fra kjøleskapet. Kjevl ut mørdeigen og legg den i paiformen. 

 

 

Press den på plass og unngå luftbobler. Lag hull i bunnen med en gaffel. Stek bunnen i ca 30 min på 190 grader.

 

Eggeblanding og paifyll

  • 5 egg
  • 430 g melk
  • 1 ts salt
  • 1 og 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts muskatnøtt
  • 2 eller 3 sjampinjonger
  • 130 g brokkoli
  • 70 g paprika
  • ca 40 g purreløk
  • 140 g revet ost

 

Stek sjampinjong. Bland egg, melk og krydder sammen i en bolle. Skjær opp grønnsakene. Legg grønnsakene spredd utover på den stekte paibunnen. Hell eggeblandingen over. Strø ost over paien.

 

 

Stek paien i ovnen på 225 grader i ca 30 min. Så er paien ferdig! Min familie spiser ikke veldig mye vegetarmat, men alle av dem likte denne paien! :)

 

 

#pai #mat #vegetar #middagsoppskrift #oppskrift 

  • Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg